Fantastiske mynte! Mynte-te oppskrift

Som dere kanskje har fått med dere er jeg veldig glad i en god kopp med te. Jeg er veldig glad i kaffe også altså, det er godt med litt variasjon, og jeg drikker det som frister mest der og da :)

I dag fristet det med en skikkelig, fersk, deilig hjemmelaget mynte-te. Ja, jeg er sikker på dette må være verdens beste ;)

Sommersesongen med planter er noe jeg er veldig glad i, og urter er ikke et unntak der. Vi bygde for noen år siden en urtekasse på gelenderet mellom terrassen og plenen. Det er greit å ha urtene litt lenger oppe for å skjerme dem fra de ekle sneglene. Dessuten er det utrolig hendig å kunne plukke av dem i stående høyde, rett fra terrassen. Problemet med der urtekassen står, er at det er der vinden raser forbi, så urtene trivdes ikke så utrolig godt, og noen urter - som basilikum var helt umulige å ha der. Så jeg sa til min mann at vi må få bygget noe som kan skjerme urtene fra vær og vind, slik at de kan begynne å vokse og trives. Jeg hadde en ide om hvordan vi kunne løse dette, for jeg visste vi hadde noen glass liggende i garasjen. Så tidlig i år satte min, dyktige mann i gang og bygget "urte akvariet" vårt. Jeg kan ikke få sagt nok hvor fornøyd og stolt jeg er av det ;)

Ja, dere kan selv se her at det vokser godt inni her. Vi har høstet til daglig bruk hele sommeren, og vi har skåret ned og fryst ned eller tørket, og likevel vokser det på.

Men i dag var det altså mynten det skulle handle om, eller å lage fersk myntete. Så jeg gikk ut og klippet med meg litt mynte og sitronmelisse.

Jeg tok inn mynten og sitronmelissen og vasket dem godt. Nå er mine ikke sprøytet og det har ikke vært noen snegler på dem, men det kan allikevel være andre småkryp på eller litt jord. Uansett er det greit å skylle dem i kaldt vann.

Så skar jeg et par skiver med ingefær og la frem en pose med ren grønn te.

Jeg brukte en stor neve mynteblader og en liten neve sitronmelisse. Urtene og ingefæren hakket jeg grovt, og la dem oppi kolben på te-bryggeren min sammen med posen med grønn te. Jeg liker å søte teen når jeg brygger den, for da slipper jeg å søte den for hver kopp. Og hvis en skal lage iste, bør den i allefall søtes når den brygges. Så da er det bare å hive oppi søtningsmiddel etter smak og behag. Jeg bruker som regel suketter eller honning. I dag brukte jeg akasie honning. Så er det bare å koke opp vann og helle over. La det trekke i minst 10 minutter (gjerne lenger) før bladene presses ned.

Om du ikke har en te-brygger, kan du like gjerne bruke en presskanne, eller bare sile av når den har brygget ferdig.

Jeg plukket inn så mange blader at jeg laget en iste også, som jeg laget i min presskanne. I den droppet jeg den grønne teen, men eller gjorde jeg det samme som med den første. Når denne blir kald, setter jeg den inn i kjøleskapet og har is i glasset når jeg skal drikke av den;)

Så da er det bare å nyte teen, og dagen! <3

#helse #sommer #hverdagsglede #myntete #oppskriftmynte #oppskriftmyntete #sunnte #godtformagen #sunnlivstil #urter #urtekasse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Heidi

Heidi

43, Sandnes

Jeg liker å være med familie og venner, være kreativ på forskjellige måter, trene Yoga, meditere, lese en god bok, og mye mer ;)

Kategorier

Arkiv

hits